Hozzávalók:
tészta
15 dkg finomliszt,
15 dkg rétesliszt,
20 dkg margarin,
1 csomag vaníliás cukor,
csipet só,
töltelék
25 dkg gesztenyemassza,
10 dkg margarin,
2-3 evőkanál rum,
meggy vagy málna íz,
magozott meggybefőtt,
A lisztet a margarinnal a vanílíás cukorral, a sóval és annyi hideg vízzel összegyúrjuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Cipóban, lisztezett folpackba csomagolva legalább egy óráig pihentetjük. A gesztenyemasszát krumplinyomóval áttörjük, majd a margarinnal, rummal összedolgozzuk. A tésztát késfok vastagságúra nyújtjuk, és négyzeteket vágunk belőle, majd meggy ízzel megkenjük. Mindegyikre gesztenyekrémet halmozunk, erre 2-3 meggybefőtt szemet teszünk, és a tésztát rágöngyölve kifli alakúra hajlítjuk. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon világosra sütjük. Melegen porcukorral megszórjuk. Sokáig friss marad!
Jó étvágyat!