Hozzávalók a - kakaós piskótához:
20 dkg cukor,
1 zacskó vaníliás cukor,
2 evőkanál kakaó,
3 evőkanál ecet,
3 evőkanál étolaj,
30 dkg liszt,(White self-raising flour blend, gluten mentes lisztet használtam)
1 kávéskanál sütőpor,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
250 ml. víz,
a fehér piskótához:
10 dkg cukor,
1/2 zacskó vaníliás cukor,
1 1/2 evőkanál ecet,
1 1/2 evőkanál étolaj,
15 dkg liszt,
1/2 kávéskanál sütőpor,
1/2 kávéskanál szódabikarbóna,
125 ml. víz,
Krém:
1/2 zabtej,
8 evőkanál liszt,
15 dkg margarin,
porcukor, kakaó, rum ízlés szerint
Csoki máz:
2 tábla keserű csokoládé,
2 evőkanál étolaj,
Megsütöttem a kakaós és a sima piskótát.
A kakaót a liszttel elkevertem. A cukrot, vaníliás cukrot, sütőport, szódabikarbónát egy tálba tettem, ehhez adtam az olajat, ecetet, és a víz felét, összekevertem. Majd a kakaós lisztet és a többi vízet fokozatosan hozzáadtam. Kerek torta formába öntöttem. Majd előmelegített sütőben, 160 fokon tűpróbáig sütöttem, kb. 20 percig.
Majd hasonlóképpen elkészítettem a fehér piskótát.
A barna piskótát kettévágtam, majd egy kakaós krémmel megtöltöttem, középre került a fehér piskóta.
Krém: A zabtejben felfőztem a lisztet. (A tejben csomó mentesre kevertem a lisztet, majd állandó kavarás mellett addig főztem, míg kemény masszát kaptam.) A margarint kikavartam, majd hozzákevertem a kihűlt főzött krémet, porcukorral, kakaóval és egy pici rum aromával ízesítettem. A kakaós piskótát kettévágtam, majd a krémmel megtöltöttem, végül olvasztott csokival bevontam, a tetejét kis állatfigurákkal díszítettem.
Máz: A csokidarabokat megolvasztottam, hozzákevertem az étolajat, és ezzel vontam be a sütit.
Jó étvágyat!