Visitors

A legjobb recept: Mákos bejgli

2012.09.15. 23:47 - Adria3

DSCN1913 mák.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

0,5 kg liszt,

12 dkg margarin,

1 db tojás,

2,5 dl tej,

1 teás kanál élesztő,

2 evőkanál cukor,

csipet só,

+ 1db tojás a tészta tetejére,

Mák töltelék:

30 dkg darált mák,

15 dkg cukor,

1 citrom leve és héja,

1 vaníliás cukor,

mazsola,

kevés tej vagy víz,

 

A cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a margarint, sót, tojást, majd a felfuttatott élesztős tejjel tésztát gyúrunk. Majd langyos helyen pihentetjük a tésztát. Közben elkészítjük a tölteléket. A darált mákot, cukrokat, mazsolát, citromot összekeverjük, és megkóstoljuk, mert ha édesebben szeretjük, akkor most még cukrot tudunk hozzáadni. Majd kanalanként adunk hozzá tejet, amivel elkeverjük a mákot (éppen csak annyi folyadékot kell hozzáadni, hogy összeálljon). (Egy reszelt almát is tehetünk bele, attól még különlegesebb lesz a töltelékünk.) Ha megkelt a tészta, akkor kettőbe vesszük, majd egyenként kinyújtjuk. Az elkészített mákkal megszórjuk, és feltekerjük. Sütőpapíros tepsibe rakjuk. Felvert tojással megkenjük, villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 170 fokon sütjük.

Jó étvágyat!

 

DSCN1910 tepsi.jpg

 

DSCN1906 rud.jpg

 

DSCN1902mák.jpg

 

DSCN1899liszt.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr254676205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása