Hozzávalók:
20 dkg cukor,
1 zacskó vaníliás cukor,
2 evőkanál kakaó,
3 evőkanál ecet,
3 evőkanál étolaj,
30 dkg liszt,(White self-raising flour blend, gluten mentes lisztet használtam)
1 kávéskanál sütőpor,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
250 ml. víz,
A Nosalty receptek között leltem rá erre a piskótára, amit egy kicsit átalakítottam.
A cukrokat a kakaóval összekevertem, majd az étolajat, és az ecetet is hozzáadtam. A liszthez hozzákevertem a sütőport és a szódabikarbónát. Majd ezt is belekevertem a kakaós cukros masszába. A vizet részletekben adtam hozzá, és így csomómentes piskóta tésztát kaptam. (A liszt fajtája és a kakaó minősége befolyásolhatja a víz mennyiségét, akkor jó a tészta, ha az állaga a piskóta tésztához hasonlít) Kerek tortaformába öntöttem, majd előmelegített sütőben sütöttem kb. 20 percet. Kb. 160 fokon érdemes sütni, mert nagyobb hő fokon könnyen megrepedezik a piskóta. (Ez a mennyiség kb. a torta forma feléig fog érni.)
Ha kihűlt akkor, különböző krémekkel tölthetjük.
Én egy főzött citromos krémet készítettem.
1/2 l. zabtej,
8 evőkanál liszt,
3 evőkanál cukor,
1 db. citrom,
15 dkg margarin,
A lisztet és a cukrot a tejben csomómentesre kevertem, majd állandó kevergetés mellett krémmé főztem. Amikor kihűlt, hozzáadtam a kikavart margarinhoz, majd a citrom héjával levével ízesítettem. Az így kapott krémmel töltöttem meg a piskótát.
Jó étvágyat!