Hozzávalók:
50 dkg liszt,
8 dkg margarin.
1 db tojásnak megfelelő Loprofin porból készített tojáspótló,
¼ l. zabtej,(de ha nincs, akkor vízzel is jó)
1 teáskanál só,
2 teáskanál cukor,
1 tasak szárított élesztő,
5 dkg margarin a kenéshez,
Töltelék:
25 dkg darált dió,
15 dkg cukor, ízlés szerint,
reszelt citromhéj, mazsola,
A cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Közben elkészítjük a tojásnak megfelelő tojáspótlót. A liszthez hozzáadjuk a sót, margarint, az elkészített tojás pótlót és a felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk, majd meleg helyen megkelesztjük. Ha megkelt kettőbe vesszük, kinyújtjuk. Olvasztott margarinnal megkenjük, majd erre szórjuk az ízesített diót és szorosan feltekerjük. Éles késsel kb. 2cm-es darabokra szeljük. Sütőpapíros tepsire rakjuk, jó szorosan, kirakva a karácsonyfát. A csigák közepébe egy-egy mazsola szemet kell tenni. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 12 perc alatt megsül. Amikor megsült, egyben kiemelni a sütőlapról. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!