Visitors

A legjobb recept: Gesztenyés kifli

2011.01.30. 16:56 - Adria3

Címkék: gesztenyés eláll tojás nélkül

 

Hozzávalók:

tészta

15 dkg finomliszt,

15 dkg rétesliszt,

20 dkg margarin,

1 csomag vaníliás cukor,

csipet só,

 

töltelék

25 dkg gesztenyemassza,

10 dkg margarin,

2-3 evőkanál rum,

meggy vagy málna íz,

magozott  meggybefőtt,

A lisztet a margarinnal a vanílíás cukorral, a sóval és annyi hideg vízzel összegyúrjuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Cipóban, lisztezett folpackba csomagolva legalább egy óráig pihentetjük. A gesztenyemasszát krumplinyomóval áttörjük, majd a margarinnal, rummal összedolgozzuk. A tésztát késfok vastagságúra nyújtjuk, és négyzeteket vágunk belőle, majd meggy ízzel megkenjük. Mindegyikre gesztenyekrémet halmozunk, erre 2-3 meggybefőtt szemet teszünk, és a tésztát rágöngyölve kifli alakúra hajlítjuk. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon világosra sütjük. Melegen porcukorral megszórjuk. Sokáig friss marad!

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr92625589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása