Hozzávalók:
60 dkg burgonya,
30 dkg liszt,
1 db. tojás,
3 dkg margarin,
csipet só,
Töltelék:
½ kg szilva,
fahéj,
cukor,
+
20 dkg zsemlemorzsa,
5 dkg margarin,
A burgonyát megfőzzük, majd áttörjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojást, a margarint, a sót és a lisztet. Összeállítjuk a tésztát, majd lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, kb. fél centis vastagra. Majd négyszögekre vágjuk, mindegyik közepébe teszünk egy kimagozott szilvát, majd annak a közepébe egy kevés fahéjas cukrot
A tésztából gombócot formázunk, majd kifőzzük forrásban lévő sós vízben.(kb. 4 perc alatt). Ha kész, szürőkanállal kiszedjük őket.
Majd meghempergetjük a margarinon megpirított zsemlemorzsában. Vagy ha szeretjük a mákot, akkor a kifőtt gombócokat darált mákban is megforgathatjuk.
Jó étvágyat!