Hozzávalók:
30 dkg liszt (self reasing glutén mentes liszt),
15 dkg cukor,
8 dkg margarin,
1 db tojásnak megfelelő Loprofin tojáspótló,
1 púpozott mokkáskanál sütőpor,
krém:
5 dl zab tej,
6 evőkanál semolina v. gríz,
10 dkg margarin,
20-25 dkg cukor,
1 db citrom reszelt héja és leve,
Elkészítjük a tojáspótlót (1 evőkanál Loprofin + 4 evőkanál víz). A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a cukrot, elkeverjük. Majd a margarin és a tojás segítségével összeállítjuk a tésztát. (Ha más fajta lisztet használunk, akkor lehet, hogy egy pici víz szükséges a tésztához.) A tésztából két lapot sütünk. 180 fokon kb. 8 perc alatt megsül.
A semolinát a zabtejben felfőzzük. A margarint a cukorral habosra keverjük, beletesszük a citrom levét és a lereszelt héját. Ha a gríz kihűlt, akkor a margarinos krémmel összekeverjük. Majd a két lap közé töltjük a krémet. A tésztát díszíthetjük pl. csoki öntettel, reszelt csokival. Majd egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Így másnapra megpuhul, ezért könnyen tudjuk szeletelni.
Jó étvágyat!