Hozzávalók:
25 dkg margarin,
35 dkg liszt,
2,5 dl tejföl,
1 db tojás,
15 dkg trappista sajt,
Krém:
1 dl tej,
1 db tojássárgája,
10 dkg margarin,
2 evőkanál liszt,
1 db krémsajt, (pl. camping sajt),
5 dkg trappista sajt,
só,
bors,
mustár,
A margarinból, tejfölből és a lisztből tésztát gyúrunk, majd legalább 2 órára hideg helyre tesszük. Majd kinyújtjuk, felvert tojással megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, és előmelegített sütőben kb. 180 fokon sütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A tejet a liszttel, tojássárgájával elkeverjük, majd kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ha kész belekeverjük a krémsajtot. Mielőtt teljesen kihűlne ízesítjük sóval, borssal, mustárral és hozzákeverjük a margarint is. Két pogácsa közé teszünk a krémből, és ha maradt még reszelt sajtunk, akkor megforgatjuk benne a kis gombócokat.
Jó étvágyat!