Visitors

A legjobb recept: Sajtkrémmel töltött pogácsa

2011.08.13. 01:27 - Adria3

Címkék: sajtos

Hozzávalók:

25 dkg  margarin,

35 dkg liszt,

2,5 dl tejföl,

1 db tojás,

15 dkg trappista sajt,

Krém:

1 dl tej,

1 db tojássárgája,

10 dkg margarin,

2 evőkanál liszt,

1 db krémsajt, (pl. camping sajt),

5 dkg trappista sajt,

só,

bors,

mustár,

A margarinból, tejfölből és a lisztből tésztát gyúrunk, majd legalább 2 órára hideg helyre tesszük. Majd kinyújtjuk, felvert tojással megkenjük, és  reszelt sajttal megszórjuk. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, és előmelegített sütőben kb. 180 fokon sütjük.

Közben elkészítjük a krémet. A tejet a liszttel, tojássárgájával elkeverjük, majd kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ha kész belekeverjük a krémsajtot. Mielőtt teljesen kihűlne ízesítjük sóval, borssal, mustárral és hozzákeverjük a margarint is. Két pogácsa közé teszünk a krémből, és ha maradt még reszelt sajtunk, akkor megforgatjuk benne a kis gombócokat.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr913150144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása