Hozzávalók:
20 darabhoz
30 dkg jó minőségű ét-vagy tejcsoki,
Marcipános töltelékhez
30 dkg marcipán,
10 dkg dió,
kicsi rum,
Fehér csokis töltelékhez
250 ml habtejszín,
20 dkg fehércsoki,
kevés likőr,
A csokoládét forró gőz fölött megolvasztjuk, majd jégkockatartóba vagy szilikonos minimuffin formába öntjük. Majd megvárjuk, hogy elkezdjen megdermedni. Ha a széle már az oldalához tapadt, akkor egy kicsit megdöntjük a formát, és így kicsöpögtetjük belőle a felesleges csokoládét, hogy a bonbonok fala ne legyen túlságosan vastag. Ezután hagyjuk, hogy teljesen megszilárduljon a csokoládé a formában.
A marcipánt alaposan átgyúrjuk, és beledolgozzuk a durvára vágott dióbelet, és ízlés szerint rummal ízesítjük.
A fehércsokis töltelékhez a tejszínt a fehércsokival egy kicsit összefőzzük, likőrrel ízesítjük. Majd ha kihűlt, egy-egy nyomózsákba tesszük a kétféle tölteléket, és a megdermedt csokoládéformákba töltjük. Az újból felolvasztott csokival befedjük a tölteléket, majd egy késsel elsimítjuk rajta a mázt. Végül, hogy szépen csillogjanak kb. 15 percre a fagyasztóba tesszük. Miután kiborítottuk a formákat fantáziánk szerint díszíthetjük a bonbonokat, pl. színes cukorral, kókuszreszelékkel stb.
Jó étvágyat!