Visitors

A legjobb recept: Bonbon készítése

2010.12.10. 10:23 - Adria3

Címkék: ajándék ötletes egyedi otthonról

 

Hozzávalók:

20 darabhoz

30 dkg jó minőségű ét-vagy tejcsoki,

 

Marcipános töltelékhez

30 dkg marcipán,

10 dkg dió,

kicsi rum,

 

Fehér csokis töltelékhez

250 ml habtejszín,

20 dkg fehércsoki,

kevés likőr,

 

A csokoládét forró gőz fölött megolvasztjuk, majd jégkockatartóba vagy szilikonos minimuffin formába öntjük. Majd megvárjuk, hogy elkezdjen megdermedni. Ha a széle már az oldalához tapadt, akkor egy kicsit megdöntjük a formát, és így kicsöpögtetjük belőle a felesleges csokoládét, hogy a bonbonok fala ne legyen túlságosan vastag. Ezután hagyjuk, hogy teljesen megszilárduljon a csokoládé a formában.

A marcipánt alaposan átgyúrjuk, és beledolgozzuk a durvára vágott dióbelet, és ízlés szerint rummal ízesítjük.

A fehércsokis töltelékhez a tejszínt a fehércsokival egy kicsit összefőzzük, likőrrel ízesítjük. Majd ha kihűlt, egy-egy nyomózsákba tesszük a kétféle tölteléket, és a megdermedt csokoládéformákba töltjük. Az újból felolvasztott csokival befedjük a tölteléket, majd egy késsel elsimítjuk rajta a mázt. Végül, hogy szépen csillogjanak kb. 15 percre a fagyasztóba tesszük. Miután kiborítottuk a formákat fantáziánk szerint díszíthetjük a bonbonokat, pl. színes cukorral, kókuszreszelékkel stb.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr72506160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása