Hozzávalók:
2,5 dl tejszín,
25 dkg cukor,
50 dkg liszt,
1 zacskó sütőpor,
1/2 zacskó vaníliás cukor,
5 tojás,
csipet só,
A tetejére:
30 dkg vaj,
30 dkg cukor,
1/2 zacskó vaníliás cukor,
2 evőkanál borzselé,
1 dl habtejszín,
3 dkg szeletelt mandula,
A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral kikavarjuk. Hozzáadjuk a tejszínt, majd a lisztben elkevert sütőport, sót. Az így elkészített kevert tésztát 200 fokon félkészre sütjük.
A vajat a kétféle cukorral kikeverjük. A tejszínt a borzselével habbá felverjük és a vajkrémbe vegyítjük. A zselékrémet a tésztára simítjuk, a szeletelt mandulával megszórjuk, és addig sütjük, míg a mandula aranybarnára sül.
Jó étvágyat!