Visitors

A legjobb recept: Zselékrémes lepény

2010.10.17. 20:47 - Adria3

Címkék: lepény borzselé

 

Hozzávalók:

2,5 dl tejszín,

25 dkg cukor,

50 dkg liszt,

1 zacskó sütőpor,

1/2 zacskó vaníliás cukor,

5 tojás,

csipet só,

A tetejére:

30 dkg vaj,

30 dkg cukor,

1/2 zacskó vaníliás cukor,

2 evőkanál borzselé,

1 dl habtejszín,

3 dkg szeletelt mandula,

A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral kikavarjuk. Hozzáadjuk a tejszínt, majd a lisztben elkevert sütőport, sót. Az így elkészített kevert tésztát 200 fokon félkészre sütjük.

A vajat a kétféle cukorral kikeverjük. A tejszínt a borzselével habbá felverjük és a vajkrémbe vegyítjük. A zselékrémet a tésztára simítjuk, a szeletelt mandulával megszórjuk, és addig sütjük, míg a mandula aranybarnára sül.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr872379379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása