Visitors

Minden napi kenyerünk

2010.08.05. 20:25 - Adria3

Címkék: kenyér fagyasztott tárolása

 

Sokféle kenyeret vásárolhatunk, amik nemcsak ízben, hanem eltarthatóságban is különböznek.

Általában azok a kenyerek tarthatók el sokáig, aminek magas a savarány tartalma ( pl. rozskenyér, magvas kenyerek stb.) A búzakenyér általában 3 napig, rozskenyér, teljes kiőrlésűek 8 napig is elállnak.

Tárolása szobahőmérsékleten a legjobb. A kiszáradástól, hogy megvédjük, beletehetjük müanyag zacskóba, tiszta konyharuhába stb. Nyáron a nagy melegben hűtőszekrénybe is tehetjük. Ha mélyhűtőbe tesszük még tovább tudjuk tárolni (akár hetekig is). A fagyasztóból kivett kenyeret sütőben kb. 200 fokon 5 perc alatt tudjuk felengedni, és így még finom ropogossá is válik. A kenyérszeleteket kenyérpirítóban is fel lehet melegíteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr872201967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása