Sokféle kenyeret vásárolhatunk, amik nemcsak ízben, hanem eltarthatóságban is különböznek.
Általában azok a kenyerek tarthatók el sokáig, aminek magas a savarány tartalma ( pl. rozskenyér, magvas kenyerek stb.) A búzakenyér általában 3 napig, rozskenyér, teljes kiőrlésűek 8 napig is elállnak.
Tárolása szobahőmérsékleten a legjobb. A kiszáradástól, hogy megvédjük, beletehetjük müanyag zacskóba, tiszta konyharuhába stb. Nyáron a nagy melegben hűtőszekrénybe is tehetjük. Ha mélyhűtőbe tesszük még tovább tudjuk tárolni (akár hetekig is). A fagyasztóból kivett kenyeret sütőben kb. 200 fokon 5 perc alatt tudjuk felengedni, és így még finom ropogossá is válik. A kenyérszeleteket kenyérpirítóban is fel lehet melegíteni.