Hozzávalók:
75 dkg sertés hús,
10 dkg füstölt szalonna,
1 db nagyobb vöröshagyma,
4 dl tejföl,
1 kávéskanál liszt,
1 kávéskanál pirospaprika,
1 db paradicsom,
1 db zöldpaprika,
só,
A felkockázott szalonnát mérsékelt tűzön üvegesre sütjük, hozzáadjuk a felkockázott hagymát, és megdinszteljük. Rászórjuk a pirospaprikát, és belekeverjük a felszeletelt húst. Átpirítjuk, mint a pörköltet, kicsi vizet adhatunk hozzá. Amikor a hús félig megpuhult megsózzuk, ízesítjük a paradicsommal, paprikával. Végül a tejfölt a liszttel simára keverjük, ráöntjük a zsírjára sütött húsra, és addig forraljuk, amíg a pirospaprikás zsír megjelenik a tetején.
Jó étvágyat!