Visitors

A legjobb recept: Csikós tokány

2011.03.12. 23:47 - Adria3

Címkék: tokány

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

75 dkg sertés hús,

10 dkg füstölt szalonna,

1 db nagyobb vöröshagyma,

4 dl tejföl,

1 kávéskanál liszt,

1 kávéskanál pirospaprika,

1 db paradicsom,

1 db zöldpaprika,

só,

A  felkockázott szalonnát mérsékelt tűzön üvegesre sütjük, hozzáadjuk a felkockázott hagymát, és megdinszteljük. Rászórjuk a pirospaprikát, és belekeverjük a felszeletelt húst. Átpirítjuk, mint a pörköltet, kicsi vizet adhatunk hozzá. Amikor a hús félig megpuhult megsózzuk, ízesítjük a paradicsommal, paprikával. Végül a tejfölt a liszttel simára keverjük, ráöntjük a zsírjára sütött húsra, és addig forraljuk, amíg a pirospaprikás zsír megjelenik a tetején.

Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr22734743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása