Hozzávalók:
2 kg krumpli,
2 db vöröshagyma,
1 db paprika,
1 db paradicsom,
30 dkg kolbász,
1 evőkanál őrölt pirospaprika,
½ mokkáskanál őrölt kömény,
2 evőkanál étolaj,
só,
(10 dkg szalonna,)
A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk. A vöröshagymát szintén megpucoljuk, és apróra szeljük. A szalonnát felkockázzuk, megsütjük, egy tálra kiszedjük. A visszamaradt zsírban a hagymát üvegesre sütjük. Ha nincs szalonnánk, akkor az étolajon sütjük meg a hagymát. Rászórjuk a piros paprikát, köményt. Közben beletesszük a krumplit, majd vízzel felengedjük, hogy ellepje. Sóval, paradicsommal, paprikával ízesítjük. Ha felforrt, közepes lángon főzzük. Ha megpuhult a krumpli, akkor a felkarikázott kolbászt beleszórjuk, és egyet forralunk rajta. Ha nincs kolbász otthon, akkor virslivel is jó, de akkor lehet, hogy egy kis piros arany, vagy erős Pista még kell bele. Ha kész, a sült szalonnát a tetejére tálalhatjuk.
Jó étvágyat!