Hozzávalók:
tészta
6 db tojás,
39 dkg porcukor,
15 evőkanál meleg víz, +1 evőkanál meleg víz,
9 evőkanál étolaj,
39 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
3 evőkanál kakaó,
krém
25 dkg margarin,
22 dkg porcukor,
2 csomag vanília puding(főzös),
3 dl tej,
rum aroma,
máz
8 evőkanál porcukor,
8 evőkanál kakaó,
8 evőkanál víz,
5 dkg margarin,
6 tojás sárgáját a porcukorral kikeverjük, majd hozzá keverjük a 15 evőkanál meleg vizet, étolajat. A sütőporos lisztet részletekben belekeverjük, majd a tojások felvert habját óvatosan hozzáadjuk. A tésztát két részre osztjuk, az egyikbe belekeverjük a kakaót, és az 1 kanál meleg vizet. Margarinozott, lisztezett őzgerinc formában külön-külön megsütjük. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 25 perc alatt.
A tejben megfőzzük a pudingot. A margarint kikeverjük a cukorral, és a már kihűlt pudinggal, rummal ízesítjük.
A tésztát felszeljük, és a krémet közé kenjük, 1 barna szelet, krém, 1 fehér szelet, krém stb. váltakozik. Az így kapott hengert csoki mázzal vonjuk be, amit a vízből, kakaóból, cukorból főzünk, és a végén belekeverjük a margarint is. A kész tésztát hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt ferdén szeleteljük fel.
Jó étvágyat!