Visitors

A legjobb recept: Méteres kalács

2011.01.25. 17:12 - Adria3

Címkék: forma őzgerinc mutatós

 

Hozzávalók:

tészta

6  db tojás,

39 dkg porcukor,

15 evőkanál meleg víz, +1 evőkanál meleg víz,

9  evőkanál étolaj,

39 dkg liszt,

1 csomag sütőpor,

3 evőkanál kakaó,

 

krém

25 dkg margarin,

22 dkg porcukor,

2 csomag vanília puding(főzös),

3 dl tej,

rum aroma,

 

máz

8 evőkanál porcukor,

8 evőkanál kakaó,

8 evőkanál víz,

5 dkg margarin,

 

6 tojás sárgáját a porcukorral kikeverjük, majd hozzá keverjük a 15 evőkanál meleg vizet, étolajat. A sütőporos lisztet részletekben belekeverjük, majd a tojások felvert habját óvatosan hozzáadjuk. A tésztát két részre osztjuk, az egyikbe belekeverjük a kakaót, és az 1 kanál meleg vizet. Margarinozott, lisztezett őzgerinc formában külön-külön megsütjük. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 25 perc alatt.

A tejben megfőzzük a pudingot. A margarint kikeverjük a cukorral, és a már kihűlt pudinggal, rummal ízesítjük.

A tésztát felszeljük, és a krémet közé kenjük, 1 barna szelet, krém, 1 fehér szelet, krém stb. váltakozik. Az így kapott hengert csoki mázzal vonjuk be, amit a vízből, kakaóból, cukorból főzünk, és a végén belekeverjük a margarint is. A kész tésztát hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt ferdén szeleteljük fel.

Jó étvágyat!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr632612811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása