Visitors

A legjobb recept: Kapucsínó szelet

2010.12.17. 22:21 - Adria3

Címkék: kávés tejszínhabos

Hozzávalók:

5 db tojás,

15 dkg cukor,

3 zacskó vanílíáscukor,

5 dkg liszt,

5 dkg étkezési keményítő,

1 csapott teáskanál sütőpor,

500 g tejszín,

4 enyhén púpozott evőkanál instant kávé,

50 dkg mascarpone,

csipet só,

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Hozzáadunk 7 dkg cukrot, 1 zacskó vanílíás cukrot, és egy csipet sót. Majd fokozatosan belekeverjük a tojások sárgáját, majd a liszttel összekevert étkezési keményítőt, illetve sütőport.Sütőpapírral kibélelt tepsibe (32x37cm) simítjuk, és előmelegített sütőben kb. 200 fokon  10 percig sütjük.

Az instant kávéhoz adunk kb. 500 g tejszínt, majd kemény habot verünk belőle. Beleszórjuk a maradék cukrot, illetve a 2 zacskó vanílíás cukrot. A mascarponét simára keverjük majd a kávés masszát beleforgatjuk. Ezt a krémet a kihűlt tésztára kenjük, majd hűtőszekrénybe tesszük. Díszíthetjük kakaóporral, tejszínhabbal stb.

Jó étvágyat!

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr152522929

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása