Hozzávalók:
5 db tojás,
15 dkg cukor,
3 zacskó vanílíáscukor,
5 dkg liszt,
5 dkg étkezési keményítő,
1 csapott teáskanál sütőpor,
500 g tejszín,
4 enyhén púpozott evőkanál instant kávé,
50 dkg mascarpone,
csipet só,
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Hozzáadunk 7 dkg cukrot, 1 zacskó vanílíás cukrot, és egy csipet sót. Majd fokozatosan belekeverjük a tojások sárgáját, majd a liszttel összekevert étkezési keményítőt, illetve sütőport.Sütőpapírral kibélelt tepsibe (32x37cm) simítjuk, és előmelegített sütőben kb. 200 fokon 10 percig sütjük.
Az instant kávéhoz adunk kb. 500 g tejszínt, majd kemény habot verünk belőle. Beleszórjuk a maradék cukrot, illetve a 2 zacskó vanílíás cukrot. A mascarponét simára keverjük majd a kávés masszát beleforgatjuk. Ezt a krémet a kihűlt tésztára kenjük, majd hűtőszekrénybe tesszük. Díszíthetjük kakaóporral, tejszínhabbal stb.
Jó étvágyat!