Hozzávalók:
50 dkg liszt,
2 dl tej,
4 gr élesztő,
5 dkg porcukor,
6 dkg olvasztott margarin,
2 db tojás,
30 dkg darált hús,
só,
bors,
fokhagyma,
olaj a sütéshez,
Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk. Egy tálban a lisztre öntjük, hozzáadjuk az olvasztott margarint, és egy tojássárgáját. Fakanállal jól összedolgozzuk, lisztezett deszkára tesszük, és szép simára gyúrjuk. A tálba visszatéve, letakarjuk, és duplájára kelesztjük. Majd 2 centi vastagságúra nyújtjuk, és kifli nagyságú kockákat vágunk belőle. A darált húst ízlés szerint ízesítjük (só, bors, fokhagyma), és egy egész tojással összedolgozzuk. Majd a kockára vágott tészta közepébe annyi húst teszünk, hogy kis gombócokat tudjunk formálni. Majd forró olajban, közepes lángon, szép pirosra sütjük. Hidegen és melegen is fogyasztható.
Jó étvágyat!