Visitors

A legjobb recept: Húsos fánk

2010.10.31. 18:52 - Adria3

Címkék: fánk darált hús

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

50 dkg liszt,

2 dl tej,

4 gr élesztő,

5 dkg porcukor,

6 dkg olvasztott margarin,

2 db tojás,

30 dkg darált hús,

só,

bors,

fokhagyma,

olaj a sütéshez,

Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk. Egy tálban a lisztre öntjük, hozzáadjuk az olvasztott margarint, és egy tojássárgáját. Fakanállal jól összedolgozzuk, lisztezett deszkára tesszük, és szép simára gyúrjuk. A tálba visszatéve, letakarjuk, és duplájára kelesztjük. Majd 2 centi vastagságúra nyújtjuk, és kifli nagyságú kockákat vágunk belőle. A darált húst ízlés szerint ízesítjük (só, bors, fokhagyma), és egy egész tojással összedolgozzuk. Majd a kockára vágott tészta közepébe annyi húst teszünk, hogy kis gombócokat tudjunk formálni. Majd forró olajban, közepes lángon, szép pirosra sütjük. Hidegen és melegen is fogyasztható.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr772412143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása