Visitors

A legjobb recept: Raffaello szelet

2010.09.10. 09:31 - Adria3

Címkék: kókuszos krémes főzött mutatós

Hozzávalók a fehér tésztához:

5 db. tojásfehérje,

15 dkg cukor,

15 dkg kókuszreszelék,

2 evőkanál liszt

1 csomag sütőpor,

pici citromlé,

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, ebbe tesszük a cukrot. A lisztet a sütőporral, a kókuszreszelékkel összekeverjük, majd óvatosan a felvert habhoz adjuk, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. Citromlevet csepegtetünk bele. Margarinozott, lisztezett nagy tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 15 percig sütjük. Amig sül, elkészítjük a barna tésztát.

Hozzávalók a barna tésztához:

5 db. tojásfehérje,

15 dkg cukor,

15 dkg darált dió,

3 evőkanál kakaó,(nem cukrozott)

2 evőkanál liszt,

1 csomag sütőpor,

Elkészítése, sütése azonos a fehér tésztáéval, csak itt a liszttel, sütőporral a darált diót és a kakaót keverjük el, és így adjuk a felvert édes tojáshabhoz.

Hozzávalók a krémhez:

10 db. tojássárgája,

20 dkg cukor,

1 csomag vaníliás cukor,

1 csomag vaníliás pudingpor,( főzös)

3 dl. tej,

25 dkg margarin,

A tojássárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral kikeverjük. A pudingport és a tejet hozzáadjuk, majd folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, a kikevert margarinhoz adjuk. A krém nagyobbik részét a fehér tésztára kenjük, erre kerül a barna tészta, majd a maradék krémet a tetejére tesszük. Csoki reszelékkel, kókusz reszelékkel díszithetjük.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr282285325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása