Hozzávalók a fehér tésztához:
5 db. tojásfehérje,
15 dkg cukor,
15 dkg kókuszreszelék,
2 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor,
pici citromlé,
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, ebbe tesszük a cukrot. A lisztet a sütőporral, a kókuszreszelékkel összekeverjük, majd óvatosan a felvert habhoz adjuk, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. Citromlevet csepegtetünk bele. Margarinozott, lisztezett nagy tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 15 percig sütjük. Amig sül, elkészítjük a barna tésztát.
Hozzávalók a barna tésztához:
5 db. tojásfehérje,
15 dkg cukor,
15 dkg darált dió,
3 evőkanál kakaó,(nem cukrozott)
2 evőkanál liszt,
1 csomag sütőpor,
Elkészítése, sütése azonos a fehér tésztáéval, csak itt a liszttel, sütőporral a darált diót és a kakaót keverjük el, és így adjuk a felvert édes tojáshabhoz.
Hozzávalók a krémhez:
10 db. tojássárgája,
20 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 csomag vaníliás pudingpor,( főzös)
3 dl. tej,
25 dkg margarin,
A tojássárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral kikeverjük. A pudingport és a tejet hozzáadjuk, majd folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, a kikevert margarinhoz adjuk. A krém nagyobbik részét a fehér tésztára kenjük, erre kerül a barna tészta, majd a maradék krémet a tetejére tesszük. Csoki reszelékkel, kókusz reszelékkel díszithetjük.
Jó étvágyat!