Ostoros rétes
Hozzávalók a tésztához:
4 dl. tej,
6 dkg cukor,
5 dkg élesztő,
60 dkg liszt,
2 evőkanál étolaj,
3 tojássárgája,
csipet só
Krémhez: 25 dkg margarin,
2 csomag vaníliás cukor,
20 dkg porcukor,
3 evőkanál kakaó
A lisztet összedolgozzuk a cukros tejben felfuttatott élesztővel, és a többi alapanyaggal. Könnyen nyújtható tésztát készítünk.( Ha szükséges, még adunk hozzá lisztet.) Amit 6 kiscipóra osztunk, és félóráig kelesztünk.
Közben elkészítjük a krémet. Kikeverjük a margarint a porcukorral, és a többi hozzávalóval. A cipókat egyenként kinyújtjuk, vékonyan megkenjük a krémmel, és feltekerjük. Hármat -hármat összefonunk, és még kelesztjük fél órát a tepsiben. Tojássárgájával megkenjük a sütés előtt, esetleg vágott dióval megszórjuk a tetejét. Előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük. Ha megsült porcukorral megszórjuk.
Jó étvágyat!