Visitors

A legjobb recept: Ostoros rétes

2010.08.04. 22:02 - Adria3

Címkék: ostoros tészta kelt rétes

Ostoros rétes

 

Hozzávalók a tésztához:

4 dl. tej,

6 dkg cukor,

5 dkg élesztő,

60 dkg liszt,

2 evőkanál étolaj,

3 tojássárgája,

csipet só

Krémhez:                                                                                                                 25 dkg margarin,

2 csomag vaníliás cukor,

20 dkg porcukor,

3 evőkanál kakaó

A lisztet összedolgozzuk a cukros tejben felfuttatott élesztővel, és a többi alapanyaggal. Könnyen nyújtható tésztát készítünk.( Ha szükséges, még adunk hozzá lisztet.) Amit 6 kiscipóra osztunk, és félóráig kelesztünk.

Közben elkészítjük a krémet. Kikeverjük a margarint a porcukorral, és a többi hozzávalóval.  A cipókat egyenként kinyújtjuk, vékonyan megkenjük a krémmel, és feltekerjük. Hármat -hármat összefonunk, és még kelesztjük fél órát a tepsiben. Tojássárgájával megkenjük a sütés előtt, esetleg vágott dióval megszórjuk a tetejét. Előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük. Ha megsült porcukorral megszórjuk.           

                            Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr302199502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása