Az otthoni fagyasztókban az ételeket, nyers alapanyagokat csak meghatározott ideig ajánlott tartani. Általában a fagyasztókban -18 C fok a hőmérséklet, amelyben a baktériumok nem szaporodnak, de nem is pusztulnak el. Ha tovább tároljuk az ajánlott időnél az ételeket, elképzelhető, hogy veszíteni fognak az ízűkből.
ÉTEL AJÁNLOTT TÁROLÁSI IDŐ HÓNAPOKBAN
Fagyi 2
Piskóta 6
Hal 3
Húsleves 6
Főtt sonka 2
Mártás 2
Szalámi 3
Szalonna 3
Nyers marhahús 9-12
Nyers birkahús 6-9
Nyers disznóhús 4-6
Nyers csirke, pulyka 8
Nyers darálthús 3
A mélyhűtőben több dolgot tudunk elhelyezni, hanem dobozban tároljuk őket. Ha egy fagyasztást tűrő zacskóval kibélelünk egy dobozt, és amikor az étel megfagyott, a dobozt kivesszük, sokkal kisebb helyen tudjuk ételeinket tárolni.