Visitors

A csodálatos burgonya

2010.07.21. 12:59 - Adria3

Címkék: burgonya krumpli csodálatos

Gondoltad volna, hogy a burgonya nem csak táplál hanem szépít is?
Én nem tudtam, így igen meglepődtem mikor ezt olvastam.

A burgonya vagy krumpli nemcsak védi, hanem bársonyossá is teszi a kezet. Mivel rengeteg tápanyagot rejt magában. A krumpliban lévő keményítő védőrétegként rakódik a bőrre, ettől lesz bársonyosan puha, az ásványi anyagok pedig megnyugtatják a fáradt sejteket.

A cellulitis eltüntetésére is van recept.
A narancsbőrös területet hetente egyszer át kell masszírozni kefével körkörös mozdulatokkal.(ez gyorsítja a vér áramlását és ezáltal az anyagcserét) Majd két lereszelt nyers burgonyát teszünk a bőrre, amit lepedővel betekerünk és kb. 15 perc múlva hideg vízzel lemosunk. A benne található káliumnak, magnéziumnak, C-vitaminnak és fehérjének köszönhetően feszesebbé válnak a kötőszövetek.

A krumplis maszk a fáradtság okozta gyűrődések és ráncok ellenszere. Felélénkíti a sejtek működését.
Egy héjában főtt burgonyát villával szét passzírozunk, majd egy tojássárgáját és egy pici tejet keverünk bele. Miután kihűlt, felvisszük az arcra. 10 perc elteltével langyos vízzel leöblítjük. Az eredmény friss,sima arcbőr.

A vízben főtt burgonya kiváló vízhajtó hatású, így még karcsúsodhat is vele.
Ezért időnként iktasson be egy burgonya napot!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr482165989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása