Hozzávalók:
50 dkg liszt,
2,5 -3 dl tej, (zabtejjel is finom)
2-3 evőkanál cukor,
7 dkg élesztő,
csipet só,
5 evőkanál olvasztott margarin,
(pici olaj a tepsiben való forgatáshoz, hogy a bukták ne ragadjanak össze,)
Töltelék lehet:
lekvár, dió, mák stb.
A cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.Kimérjük a lisztet egy tálba, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint és a felfuttatott tejet. Könnyedén összedolgozzuk, meleg helyen megkelesztjük. Majd elnyújtjuk, és kockákra vágjuk a tésztát. Ráhelyezzük a tölteléket a kockákra, majd feltekerjük őket. A sütőpapírral, vagy fóliával kibélelt tepsibe pici olajat öntünk, amiben a bukták oldalát, alját egy pillanatra megmártjuk. Majd kis távolságra egymás mellé rakjuk őket. A tetejüket szintén egy picit beolajozzuk. Majd egy kevés ideig még kelni hagyjuk, ezután előmelegített sütőben kb 180 fokon szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat!