Visitors

A legjobb recept: Lekváros bukta

2013.01.25. 22:03 - Adria3

Címkék: zabtej tojás nélkül tej nélkül

DSCN3233buki.jpg

Hozzávalók:

50 dkg liszt,

2,5 -3 dl tej, (zabtejjel is finom)

2-3 evőkanál cukor,

7 dkg élesztő,

csipet só,

5 evőkanál olvasztott margarin,

(pici olaj a tepsiben való forgatáshoz, hogy a bukták ne ragadjanak össze,)

Töltelék lehet:

lekvár, dió, mák stb.

A cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.Kimérjük a lisztet egy tálba, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint és a felfuttatott tejet. Könnyedén összedolgozzuk, meleg helyen megkelesztjük. Majd elnyújtjuk, és kockákra vágjuk a tésztát. Ráhelyezzük a tölteléket a kockákra, majd feltekerjük őket. A sütőpapírral, vagy fóliával kibélelt tepsibe pici olajat öntünk, amiben a bukták oldalát, alját egy pillanatra megmártjuk. Majd kis távolságra egymás mellé rakjuk őket. A tetejüket szintén egy picit beolajozzuk. Majd egy kevés ideig még kelni hagyjuk, ezután előmelegített sütőben kb 180 fokon szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat!

DSCN3226bu.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr284865561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása