Hozzávalók:
50 dkg gluténmentes liszt, (self reasing)
8 dkg margarin.
1 db tojásnak megfelelő Loprofin porból készített tojáspótló
kb. 1-1,5 dl. zabtej,(de ha nincs akkor vízzel is jó)
1 teáskanál só,
2 teáskanál cukor,
1 tasak szárított élesztő,
Töltelék:
1 evőkanál jó minőségű kakaó,
3 evőkanál cukor,
5 dkg margarin,
A cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Közben elkészítjük a tojásnak megfelelő tojáspótlót. A liszthez hozzáadjuk a sót, margarint, és az elkészült tojáspótlót és a felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk, majd meleg helyen megkelesztjük. Ha megkelt kettőbe vesszük, kinyújtjuk. Olvasztott margarinnal megkenjük, majd erre szórjuk a kakaós cukrot, és szorosan feltekerjük. (Az elkészült tészta egy kicsit törékeny, ezért, feltekerés után kicsit szélesebb csigákat szeltem.) Éles késsel kb. 3 cm-es darabokra szeljük. Sütőpapíros tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 12 perc alatt megsül. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!