Hozzávalók:
½ kg darált hús,
1 db tojás,
10 dkg rizs,
1liter paradicsomlé,
kb.5 db tv. paprika,
2 szál zeller,
1 db vöröshagyma,
cukor,
só,
bors,
kevés olaj,
2 evőkanál liszt,
esetleg kevés vegeta,
A darált húshoz hozzáadjuk a rizst, az egész tojást. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, majd jól összedolgozzuk. A paprikákat megmossuk, majd kicsumázzuk. A jól összekevert töltelékkel egyenként megtöltjük, és egy lábasban elhelyezzük őket, annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje, majd feltesszük főni.
A paradicsomlevet egy lábosba öntjük és felengedjük kb. fél liter vízzel. Kevés sót, borsot teszünk bele, majd az egészbe hagyott hagymát és pár zeller levelet, majd felforraljuk és rövid ideig összefőzzük, kb 20perc alatt kész. Majd kivesszük belőle a hagymát és a zeller levelet, és félre tesszük a mártást. Ha megfőttek a paprikák, (kb.1 óra alatt) akkor világos színű rántást készítünk az olajból és a lisztből. Ha kész, akkor a hideg paradicsommártással csomómentesre keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a megfőtt paprikához, és felforraljuk. Kevés cukorral,esetleg kevés vegetával még ízesíthetjük, és kb. 5 perc forralás után tálalhatjuk.