Visitors

A legjobb recept: Töltött paprika

2011.08.02. 16:51 - Adria3

Címkék: tej nélkül


Hozzávalók:

½ kg darált hús,

1 db tojás,

10 dkg rizs,

1liter paradicsomlé,

kb.5 db tv. paprika,

2 szál zeller,

1 db vöröshagyma,

cukor,

só,

bors,

kevés olaj,

2 evőkanál liszt,

esetleg kevés vegeta,

A darált húshoz hozzáadjuk a  rizst, az egész tojást. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, majd jól összedolgozzuk. A paprikákat megmossuk, majd kicsumázzuk. A jól összekevert töltelékkel egyenként megtöltjük, és egy lábasban elhelyezzük őket, annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje, majd feltesszük főni.
A paradicsomlevet egy  lábosba öntjük és felengedjük  kb. fél liter vízzel. Kevés sót, borsot teszünk bele, majd az egészbe hagyott  hagymát és pár zeller levelet, majd felforraljuk és rövid ideig összefőzzük, kb 20perc alatt kész. Majd kivesszük belőle a hagymát és a zeller levelet, és félre tesszük a mártást.  Ha megfőttek a paprikák, (kb.1 óra alatt) akkor világos színű rántást készítünk az olajból és a lisztből. Ha kész, akkor a hideg paradicsommártással csomómentesre keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a megfőtt paprikához, és felforraljuk. Kevés cukorral,esetleg kevés vegetával még ízesíthetjük, és kb. 5 perc forralás után tálalhatjuk.

Jó étvágyat!                                        

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr83120582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.



süti beállítások módosítása