Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta,
6 db alma,
½ csomag vaníliás pudingpor,
5 evőkanál cukor,
½ citrom leve és héja,
fahéj,
mazsola,
1 db tojás, (de, el is hagyható)
Az almát megpucoljuk, és felkockázzuk. A cukrot egy edényben meg karamellizáljuk, és az alma kockákkal pár percig összepároljuk. Hozzáadjuk a mazsolát, fahéjat és a citrom héját és levét. Végül egy kevés vízzel elkavart pudingporral besűrítjük, és hűlni hagyjuk. A leveles tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. A közepére hosszában ráhalmozzuk a tölteléket, majd a két oldalán srégen csíkokat vágunk, melyekkel az almás tölteléket betakarjuk. Tojással lekenjük, és előmelegített kb. 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. Ízlés szerint porcukorral megszórhatjuk.
Jó étvágyat!