Hozzávalók:
a tésztához
25 dkg margarin,
½ kg liszt,
5 dkg cukor,
1 dl tej,
3 dkg élesztő,
1 tojás,
1 csipet sütőpor,
töltelékhez
25 dkg darált dió,
10 dkg cukor,
lekvár,
tortabevonó
A lisztben elkeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojást. A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. És a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. 3 részre vesszük a tésztát. Egyik lapot tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és kimargarinozott, kilisztezett tepsibe fektetjük. Lekvárral megkenjük, majd a cukros dió felével megszórjuk. A második kinyújtott lapot ráfektetjük, lekvár, cukros dió másik fele. Végül az utolsó tésztalap, amit villával megszurkálunk. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten halvány barnára sütjük. Ha kihűlt olvasztott csokival bevonjuk a tetejét.
Jó étvágyat!