Visitors

A legjobb recept: Mama zserbója

2010.12.13. 21:38 - Adria3

Címkék: vékony zserbó

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 a tésztához

25 dkg margarin,

 ½ kg liszt,

5 dkg cukor,

1 dl tej,

3 dkg élesztő,

1 tojás,

1 csipet sütőpor,

 

 töltelékhez

25 dkg darált dió,

10 dkg cukor,

lekvár,

tortabevonó

A lisztben elkeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojást.  A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. És a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. 3 részre vesszük a tésztát. Egyik lapot tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és kimargarinozott, kilisztezett tepsibe fektetjük. Lekvárral megkenjük, majd a cukros dió felével megszórjuk. A második kinyújtott lapot ráfektetjük, lekvár, cukros dió másik fele. Végül az utolsó tésztalap, amit villával megszurkálunk. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten halvány barnára sütjük. Ha kihűlt olvasztott csokival bevonjuk a tetejét.

Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr102514142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása