Hozzávalók:
40 dkg padlizsán,
20 dkg zöldpaprika,
2 db nagy fej vöröshagyma,
10 db tojás,
25 dkg paradicsom,
2 dl tejföl,
6 dkg vaj,
1 csomó petrezselyem,
4 gerezd fokhagyma,
2 csipős paprika,
só,
bors,
bazsalikom,
A padlizsánt meghámozzuk, a paprika magházát kivágjuk, hagymát megtisztítjuk. 8 tojást keményre főzünk. Valamennyi hozzávalót vastagon felkarikázzuk. 2 tojást a tejfölben elkeverünk. Vajjal kikent tűzállóedényben a padlizsán felét elterítjük, majd több rétegben rárakjuk a paradicsomot, paprikát, hagymát, tojást, közben fűszerezzük, és meglocsoljuk a tejföl felével. Majd rárakjuk a maradék padlizsánt, a tejfölt, a csípős paprikát. Vaj darabkákat teszünk a tetejére, és forró sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!