Visitors

A legjobb recept: Gesztenye kúp

2010.11.02. 22:14 - Adria3

Címkék: meggy gesztenye csokis bevonat rumos

 

 Hozzávalók:

5 dkg vaj,

10 dkg cukor,

10 dkg babapiskóta,

50 dkg gesztenyemassza,

3 evőkanál rum (gyerekeknek helyettesíthető pl. narancslével),

csoki  a bevonáshoz,

A vajat a cukorral fehéredésig kikeverjük, majd belereszeljük a babapiskótát, és hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a rumot. Jól összedolgozzuk, és 3-4 órára hűtőbe tesszük. Majd a masszából kb. kávéskanálnyi adagot kiveszünk, először golyóvá formáljuk, majd kúp alakúra formázzuk(de golyó formában is hagyhatjuk, és a közepükbe rumos meggyet tehetünk). A kúpokat egymás mellé helyezzük egy rácsra, majd olvasztott csokoládéval bevonjuk (az olvasztott csokoládéhoz adhatunk egy pici olajat, és így folyékonyabb bevonót kapunk). A gesztenyekúpokat kekszre is tehetjük, mielőtt csokival bevonnánk.

Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr232418301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása