Hozzávalók:
50 dkg pulyka felsőcomb filé,
20 dkg kolbász,
2 db. paradicsom,
2 db. vöröshagyma,
2 db. zöldpaprika,
1 evőkanál édes pirospaprika,
3 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál erős pista,
1 evőkanál liszt,
30 dkg tarhonya,
3 evőkanál olaj,
őrölt bors, (késhegynyi)
őrölt kömény, (késhegynyi)
só,
A köményt, az apróra vágott vöröshagymát és zöldpaprikát kb. 2 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk. Majd hozzáadjuk a pirospaprikát, az összezúzott fokhagymát és a kockára vágott pulykahúst. Sózzuk, borsozzuk,az elszelt paradicsom hozzáadása után fedő alatt pároljuk(esetleg kevés vizet adhatunk hozzá). Mielőtt zsírjára pirulna egy evőkanál liszttel megszórjuk. A kolbász karikákat beletesszük, majd egyet forralunk rajta.
A megmaradt olajon állandó kevergetés mellett a tarhonyát megpirítjuk. Sózzuk, kevés pirospaprikát is adhatunk hozzá, majd kb. háromszoros meleg vízzel felengedjük. Elkeverjük,fedő alatt lassú tűzön pár percig forraljuk, majd félrehúzzuk, és lezárva hagyjuk tovább puhulni.