Visitors

A legjobb recept: Tarhonyás pulykatokány

2010.10.10. 12:18 - Adria3

Címkék: tarhonya pulykahús tokány

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

50 dkg pulyka felsőcomb filé,

20 dkg kolbász,

2 db. paradicsom,

2 db. vöröshagyma,

2 db. zöldpaprika,

1 evőkanál édes pirospaprika,

3 gerezd fokhagyma,

1 teáskanál erős pista,

1 evőkanál liszt,

30 dkg tarhonya,

3 evőkanál olaj,

őrölt bors, (késhegynyi)

őrölt kömény, (késhegynyi)

só,

A köményt, az apróra vágott vöröshagymát és zöldpaprikát kb. 2 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk. Majd hozzáadjuk a pirospaprikát, az összezúzott fokhagymát és a kockára vágott pulykahúst. Sózzuk, borsozzuk,az elszelt paradicsom hozzáadása után fedő alatt pároljuk(esetleg kevés vizet adhatunk hozzá).  Mielőtt zsírjára pirulna egy evőkanál liszttel megszórjuk. A kolbász karikákat beletesszük, majd egyet forralunk rajta.

A megmaradt olajon állandó kevergetés mellett a tarhonyát megpirítjuk. Sózzuk, kevés pirospaprikát is adhatunk hozzá, majd kb. háromszoros meleg vízzel felengedjük. Elkeverjük,fedő alatt lassú tűzön pár percig forraljuk, majd félrehúzzuk, és lezárva hagyjuk tovább puhulni.

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr452359762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása