Visitors

A legjobb recept: Vöröskáposzta párolva

2010.08.21. 15:34 - Adria3

Címkék: vega káposzta vörösbor gluténmentes párolt tojás nélkül tej nélkül

 

Hozzávalók:

1 fej káposzta,

1 fej vöröshagyma,

3-5 kanál ecet,

1 dl. vörösbor,

babérlevél,

szegfűszeg,

cukor,

só,

esetleg 1 reszelt alma,

 

4 főre kb. 1 kg-ot számolunk. A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, a káposztafejet kettévágjuk. Éles késsel vagy káposzta gyaluval vékony szeletekre vágjuk (a megmaradt torzsát eltávolítjuk).

Felkockázott vöröshagymát olajon megpárolunk. A megmosott, csíkokra metélt vörös káposztát hozzáadjuk, és tovább pároljuk. Kevés vizet vagy vörösbort adunk hozzá(kb. 1 dl.). Izlés szerint ecetet is adunk hozzá(3-5 evőkanál). Babérlevéllel, szegfűszeggel, sóval, esetleg kevés cukorral ízesítjük. Majd fedő alatt még kb.45 percig pároljuk, néha megkeverjük.

Különleges ízt ad neki, ha a párolás végén egy almát belereszelünk.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr42237298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása