Hozzávalók:
1 fej káposzta,
1 fej vöröshagyma,
3-5 kanál ecet,
1 dl. vörösbor,
babérlevél,
szegfűszeg,
cukor,
só,
esetleg 1 reszelt alma,
4 főre kb. 1 kg-ot számolunk. A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, a káposztafejet kettévágjuk. Éles késsel vagy káposzta gyaluval vékony szeletekre vágjuk (a megmaradt torzsát eltávolítjuk).
Felkockázott vöröshagymát olajon megpárolunk. A megmosott, csíkokra metélt vörös káposztát hozzáadjuk, és tovább pároljuk. Kevés vizet vagy vörösbort adunk hozzá(kb. 1 dl.). Izlés szerint ecetet is adunk hozzá(3-5 evőkanál). Babérlevéllel, szegfűszeggel, sóval, esetleg kevés cukorral ízesítjük. Majd fedő alatt még kb.45 percig pároljuk, néha megkeverjük.
Különleges ízt ad neki, ha a párolás végén egy almát belereszelünk.
Jó étvágyat!