Visitors

Gyümölcsök és zöldségek fagyasztása

2010.08.03. 22:37 - Adria3

Címkék: alma spenót borsó borsóleves cukkini kukorica sóska blansírozás

Blansírozás

 

Ez a titka mindennek. Azaz bele kell tenni  forró vízbe, majd újra felforraljuk, és az újraforrástól számított ideig forralni, majd leszűrni , és lehűteni kell őket.

Cukkini

Kicsi darabokra szeljük, kb. 1 centisekre, és 1 percig blansírozzuk, majd lehűtjük és fagyasztjuk.

Kukoricacső

A levelektől, bajusztól megtisztított kukoricacsővet 4 percig blansírozzuk. Ha kihűlt, egyenként becsomagoljuk, és így fagyasszuk le.

Spenót

A szárától megtisztított spenót blansírozása kb. 2 percig tartson. Lehűtjük, a felesleges vizet kinyomkodjuk, majd fagyasszuk.

Sóska

Mosás előtt a szárát eltávolítjuk. Megszárítjuk, majd kevés olajon megpároljuk. Hidegen, tároló dobozban vagy nylon tasakban fagyasztjuk.

Alma

Hámozás, kimagozás után feldaraboljuk. Citromos vízben áztatjuk, utána 1 percig blansírozzuk. Hűtjük, fagyasztjuk.

Borsó

A kifejtett, megmosott borsót kevés olajon megpároljuk. Hűtjük, majd fagyasszuk. Ha borsólevesnek tesszük el, akkor ugyanúgy megdinszteljük(apróra vágott vöröshagyma, gyökér, répa, fokhagyma, zeller, levélzöldje, zöldpaprika, borsó, kevés olaj) mintha a levest most készítenénk el. Ha kihűlt, zacskókba rakjuk és így tároljuk. (Főzéskor edénybe tesszük, vizet engedünk rá, só, bors, galuska, és főzés. Nagyon gyorsan finom levesünk lesz.)

Paprika, paradicsom

Kisebb paradicsomokat mosás után zacskóba teszünk, fagyasztjuk. A paprikával mosás felszeletelés után ugyan így járunk el. Az így eltett zöldségek alkalmasak arra, hogy a készülő ételeinkbe friss ízeket csempésszenek télen is.

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr72197114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása