Blansírozás
Ez a titka mindennek. Azaz bele kell tenni forró vízbe, majd újra felforraljuk, és az újraforrástól számított ideig forralni, majd leszűrni , és lehűteni kell őket.
Cukkini
Kicsi darabokra szeljük, kb. 1 centisekre, és 1 percig blansírozzuk, majd lehűtjük és fagyasztjuk.
Kukoricacső
A levelektől, bajusztól megtisztított kukoricacsővet 4 percig blansírozzuk. Ha kihűlt, egyenként becsomagoljuk, és így fagyasszuk le.
Spenót
A szárától megtisztított spenót blansírozása kb. 2 percig tartson. Lehűtjük, a felesleges vizet kinyomkodjuk, majd fagyasszuk.
Sóska
Mosás előtt a szárát eltávolítjuk. Megszárítjuk, majd kevés olajon megpároljuk. Hidegen, tároló dobozban vagy nylon tasakban fagyasztjuk.
Alma
Hámozás, kimagozás után feldaraboljuk. Citromos vízben áztatjuk, utána 1 percig blansírozzuk. Hűtjük, fagyasztjuk.
Borsó
A kifejtett, megmosott borsót kevés olajon megpároljuk. Hűtjük, majd fagyasszuk. Ha borsólevesnek tesszük el, akkor ugyanúgy megdinszteljük(apróra vágott vöröshagyma, gyökér, répa, fokhagyma, zeller, levélzöldje, zöldpaprika, borsó, kevés olaj) mintha a levest most készítenénk el. Ha kihűlt, zacskókba rakjuk és így tároljuk. (Főzéskor edénybe tesszük, vizet engedünk rá, só, bors, galuska, és főzés. Nagyon gyorsan finom levesünk lesz.)
Paprika, paradicsom
Kisebb paradicsomokat mosás után zacskóba teszünk, fagyasztjuk. A paprikával mosás felszeletelés után ugyan így járunk el. Az így eltett zöldségek alkalmasak arra, hogy a készülő ételeinkbe friss ízeket csempésszenek télen is.