Még mindig maradjunk a konyhában. És nézzük meg, mi mindenre használható a citrom és az ecet.
Citrom
Azt mindenki tudja, hogy kiváló C vitamin forrás, és hasznos ízesítő a sütiknél és az ételeknél.
Azt már nem biztos, hogy tudja mindenki, hogy a zsírfoltokra is használhatjuk. Még pedig a mikrohullámú sütő tisztításakor. Egy tál vízbe néhány szelet citromkarikát teszünk, majd kb. 5 percet melegítjük. Ezután nedves ruhával kitöröljük a mikrót
A sárgaréz tárgyakat is megtisztítja a citrom. Átdörzsöljük vele a rezet, majd puha ronggyal felpolírozzuk , kifényesítjük a felületet.
Elszürkült fehér ruhák is fehérebbé válnak, ha egy tál melegvízben párszelet citromkarika társaságában áznak.
Ecet
Kiváló vízkőoldó, és fertőtlenítő hatással bír. Ha kb.1 dl. 20 százalékos ecetet adunk 7dl. vízhez, és ezzel átdörzsöljük az edényünket akkor az ecet eltünteti a vízkövet. De használhatjuk a munkalapunk fertőtlenítésére is.
Ha a gyümölcs vagy krumplipucolás után a kezünk barna marad, akkor ecettel szintén könnyebben megszabadulhatunk tőle.