Visitors

A legjobb recept: Briós rózsák

2012.01.17. 00:06 - Adria3

Címkék: tészta kelt rózsák

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

1 kg liszt,

20 dkg margarin,

kb. ½ l tej,

1 csomag élesztő,

2 evőkanál cukor,

2 teás kanál só,

2 db tojás,

1 db tojás a tetejére,

cukor a tetejére,

Az élesztőt a meglangyosított cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót, a margarint, és a tojásokat. Majd a felfuttatott élesztővel jól összedolgozzuk. Meleg helyre tesszük, és ha megkelt, 5 felé vesszük a tésztát. Egyenként vékonyra kinyújtjuk. Kinyújtás után olvasztott margarinnal megkenjük a tetejét, majd kicsi pogácsa szaggatóval korongokat vágunk ki. Az első korongot félbe hajtjuk, e köré egy másik korongot illesztünk a margarinos felével, majd így a többit. Kb. 10- 15 kis korong adja ki a rózsa mintáját. Kimargarinozott muffin sütőre tesszük, és kelni hagyjuk. Majd ha megkelt, tojással még átkenjük a rózsák tetejét, és cukorral ízlés szerint megszórjuk. Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon sütjük, míg szép barna lesz.

Jó étvágyat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr983557097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása