Hozzávalók:
8 db tojás (de lehet 4 db tojás, és 4 evőkanál víz, amit a felvert tojásfehérjéhez adunk),
8 evőkanál liszt,
8 evőkanál cukor,
½ csomag sütőpor,
40 dkg lekvár,
A tojások sárgáját és a fehérjét elválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, és részletekben hozzáadjuk a cukrot. Majd lassan hozzáöntjük a tojások sárgáját, amit csak addig keverünk, hogy egynemű legyen. Majd a sütőporos lisztet kanalanként belekeverjük a masszába. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, ahol elsimítjuk. Majd előmelegített sütőben kb. 160-180 fokon kisütjük. Ha kész, akkor még melegen lehúzzuk a sütőpapírt,és óvatosan bevizezett konyharuha segítségével feltekerjük. Ha kihült kiterítjük, és a tészta belsejét megkenjük lekvárral, és újra feltekerjük.
Jó étvágyat!