Hozzávalók:
tésztához
1kg sima liszt,
1 l tej,
kb. 1,5 l szódavíz,
1 db tojás,
csipet só,
1 (lapos)evőkanál cukor,
olaj a sütéshez,
töltelék
túró(0,5 kg),
tejföl(4 pohár legalább, annál jobb minél több),
vaníliás cukor(5 zacskó),
cukor,
citrom héja,
mazsola,
A tojást, cukrot, sót összekeverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet és a lisztet, majd csomómentessé keverjük. Szódavízzel addig hígítjuk, míg el nem éri a palacsinta tészta sűrűséget. Majd kisütjük.
A túrót ízlés szerint édesítjük, majd hozzáadjuk a reszelt citrom héját, mazsolát, vaníliás cukrot, és annyi tejfölt, hogy jól kenhető legyen. A megmaradt tejfölbe vaníliás cukrot teszünk. Egy tálat kikenünk ezzel a tejföllel, majd a túróval megtöltött feltekert palacsintákat beletesszük. Ha kész egy sor, akkor megkenjük újra vaníliás cukros tejföllel. Végül a tetejét is bőven megkenjük tejföllel, majd sütőbe tesszük, és addig sütjük míg a teteje megpirul.
Jó étvágyat!