Hozzávalók:
60 dkg keksz,
1,5 kg alma,
20 dkg cukor,
7 dl víz,
4 csomag vaníliás pudingpor,
fahéj,
4 dl víz,
2 zacskó vaníliás cukor,
máz:
5 evőkanál víz,
5 evőkanál kakaó,
5 evőkanál cukor,
15 dkg margarin,
A reszelt almát a cukorral, a fahéjjal, a 7 dl vízzel feltesszük főzni. Amikor az alma megfőtt, a 4 csomag vanília pudingot kikeverjük a vaníliás cukorral, és a 4 dl vízzel, majd hozzáöntjük az almához, és egyet forralunk rajta. Szép sűrű, de még kenhető masszát kapunk. Tálcán sorban elhelyezzük a kekszeket, majd ráöntjük az almás krémet és elsimítjuk. Ezután a tetejét szintén keksszel fedjük be.
Összeöntjük a kakaóport, az 5 evőkanál vízzel és a cukorral, majd lassú lángon összefőzzük. Miután összefőtt, belekeverjük a vajat és az egészet a kekszre öntjük. Legalább 2-3 órát kell vele várni, míg a keksz megszívja magát, és lehet vágni a süteményt.
Jó étvágyat!