Hozzávalók
tészta
15 dkg cukor,
1 db tojás,
6 dkg margarin,
4 evőkanál tej,
1 kávés kanál szódabikarbóna,
50 dkg liszt,
2 evőkanál méz,
krém
½ l tej,
4 evőkanál búzadara,
15 dkg margarin,
20 dkg cukor,
1 vaníliás cukor,
rum,
máz
5 evőkanál cukor,
3 evőkanál kakaó,
5 dkg margarin,
A margarint a tojással a cukorral, a mézzel tejjel elkeverjük, majd a szódabikarbónás liszttel összedolgozzuk. 3 felé vesszük a tésztát, kinyújtjuk őket és a tepsi hátoldalán egyenként megsütjük(margarinozott lisztezett).Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten pár perc alatt megsül.
A búzadarát a cukros tejben keményre főzzük, ha kihűlt hozzáadjuk a habosra kevert margarinhoz, amit vaníliás cukorral, rummal ízesítünk. A lapokat megtöltjük, majd csoki mázzal bekenjük. (A cukrot, kakaót 2 evőkanál vízzel 5 percig főzünk, majd hozzáadjuk a margarint.) Másnapra finom puha lesz a sütemény!
Jó étvágyat!