Visitors

A legjobb recept: Pávaszem másként

2010.12.26. 15:36 - Adria3

Címkék: kakaós vaníliás mutatós

 Hozzávalók:

 

tészta

6 tojás,

12 dkg cukor,

4 dkg  kakaó,

1 púpozott evőkanál finom liszt,

½ mokkáskanálnyi sütőpor,

 

krém

1 db tojás,

1 csomag főzni való vanília ízű pudingpor,

2,5 dl tej,

20 dkg margarin,

20 dkg porcukor,

1 csomag vaníliás cukor,

1 púpozott evőkanál kakaópor,

 

tetejére

15 dkg étcsokoládé,

5 dkg margarin,

A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. A kakaóport, sütőport, lisztet összedolgozzuk, majd a  tojások sárgájához keverjük. Végül a tojások felvert habjával lazítjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsiben, közepes lángon 16- 20 perc alatt készre sütjük. ( Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki!)

A krémhez a tojást a pudingporral és a tejjel simára keverjük, és vízgőz felett sűrűre főzzük. A margarint először magában majd a porcukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük, és apránként a kihűlt, főzött krémhez adjuk. A krémet elfelezzük, az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaót.

A tésztát ha a sütőpapírról levettük, megkenjük a vaníliás krémmel. Erre rásimítjuk a kakaós  krémet. Alulról is, felülről is a közepe felé feltekerjük. Szorosan alufóliába csomagoljuk, majd 3- 4 órán át a hűtőszekrényben dermesztjük. Utána kicsomagoljuk. Az étcsokoládét a margarinnal megolvasztjuk, majd a süteményt bevonjuk vele. Amikor megszilárdult, forró vízbe mártott késsel szeleteljük. Ha jól dolgoztunk, akkor a szeletek pávaszemes rajzolatot mutatnak.

Jó étvágyat! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr762540044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása