Hozzávalók:
tészta
6 tojás,
12 dkg cukor,
4 dkg kakaó,
1 púpozott evőkanál finom liszt,
½ mokkáskanálnyi sütőpor,
krém
1 db tojás,
1 csomag főzni való vanília ízű pudingpor,
2,5 dl tej,
20 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 púpozott evőkanál kakaópor,
tetejére
15 dkg étcsokoládé,
5 dkg margarin,
A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. A kakaóport, sütőport, lisztet összedolgozzuk, majd a tojások sárgájához keverjük. Végül a tojások felvert habjával lazítjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsiben, közepes lángon 16- 20 perc alatt készre sütjük. ( Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki!)
A krémhez a tojást a pudingporral és a tejjel simára keverjük, és vízgőz felett sűrűre főzzük. A margarint először magában majd a porcukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük, és apránként a kihűlt, főzött krémhez adjuk. A krémet elfelezzük, az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaót.
A tésztát ha a sütőpapírról levettük, megkenjük a vaníliás krémmel. Erre rásimítjuk a kakaós krémet. Alulról is, felülről is a közepe felé feltekerjük. Szorosan alufóliába csomagoljuk, majd 3- 4 órán át a hűtőszekrényben dermesztjük. Utána kicsomagoljuk. Az étcsokoládét a margarinnal megolvasztjuk, majd a süteményt bevonjuk vele. Amikor megszilárdult, forró vízbe mártott késsel szeleteljük. Ha jól dolgoztunk, akkor a szeletek pávaszemes rajzolatot mutatnak.
Jó étvágyat!